Blog

Record de meciuri fără înfrângere, stabilit la Isle of Man

Record de meciuri fără înfrângere, stabilit la Isle of Man

Wang Hao a câștigat ultima rundă la Isle of Man, a ajuns la 8 puncte în cele 11 partide jucate, iar o dată cu această victorie la limită a triumfat în cadrul prestigiosului turneu FIDE Grand Swiss.

Pe lângă premiul în valoare de 70.000$, marele maestru chinez și-a asigurat un loc și în Turneul Candidaților de anul viitor și astfel va avea șansa să se lupte pentru fotoliul de challenger în meciul suprem pentru titlul mondial. Și pentru că a venit vorba de campionul mondial, Magnus Carlsen, să notăm și că a atins un record ce părea imposibil: o serie de 101 partide consecutive fără înfrângere!

În ce ne privește, să notăm că printre numele mari prezente la Isle of Man au fost Fabiano Caruana, Wesley So, Vishy Anand, Sergey Karjakin, Levon Aronian, Vladislav Artemiev, Le Quang Liem, Anton Korobov. Adică opt dintre cei zece jucători de top pe care îi vom putea vedea la București în cadrul circuitului Grand Chess Tour, luptându-se contra cronometru la SuperBet Rapid& Blitz România.

La Isle of Man, cel mai bun rezultat românesc a fost realizat de către Constantin Lupulescu, care a reușit să acumuleze 6,5 puncte și s-a clasat pe locul 20, deși conform ELO-ului era cotat doar al 71-lea favorit! Din delegația noastră au mai facut parte Bogdan Deac, Mircea Pârligras, David Gavrilescu și Irina Bulmaga. Pe cei mai buni șahiști români vom avea ocazia să îi vedem, în noiembrie, și la București, la SuperChess Cup 2019.

Image