Blog

Am lansat SuperChess!

Am lansat SuperChess!

SuperChess.ro este cea mai nouă platformă de șah din România. Platforma, concepută în anul 2019, administrată și susținută de Fundația Superbet, are ca ambiție principală sprijinirea și promovarea șahului românesc.

Acest lucru se va produce în prima fază pe mai multe paliere. Cele mai importante din acestea sunt:

Grand Chess Tour 

Pentru prima dată, în România va avea loc o etapă a prestigiosului turneu internațional de șah, Grand Chess Tour. Etapa din România se numește Superbet Rapid&Blitz Chess 2019 și va avea loc între 6 și 10 noiembrie. La competiție vor participa 10 dintre cei mai importanți șahiști ai lumii. Evenimentul, care include mai multe eveniment în săptămâna competiție, are ca scop și promovarea șahului românesc în străinătate și a țării noastre. Mai multe detalii, în secțiunea special dedicată turneului pe site-ul nostru.

SuperChess Cup

2019 este primul an al competiției SuperChess Cup. Organizată în paralel cu etapa de Grand Chess Tour, turneul SuperChess va reuni 10 dintre cei mai buni șahiști români. Aceștia vor avea ocazia să fie aproape de o competiție de anvergură mondială, dar și să concureze la rândul lor pentru premii deosebite.

Școala de șah

SuperChess sprijină și Scoala de Șah, un program al Clubului Sportiv Universitar de Şah Bucureşti. Echipa este compusă dintr-un colectiv tânăr de instructori certificaţi, cu experienţă în lucrul cu copiii. Organizează cursuri de şah pentru copii, competiţii, atât în Bucureşti cât și în împrejurimi, tabere și alte evenimente de promovare a şahului.

Naționala de șah

SuperChess va promova și parteneriatul Fundației Superbet cu Federația Română de Șah, pentru sprijinirea financiară a naționalelor de șah ale României.

Image