Blog

România, la Europenele din Georgia înainte de SuperChess Cup 2019

România, la Europenele din Georgia înainte de SuperChess Cup 2019

Joi, în Georgia, începe Campionatul European pe echipe. Echipele României au plecat spre Batumi cu speranțe mari.

Acolo facem și pregătirile pentru SuperChess Cup de la București, din 6 noiembrie. Se vor juca 27 de runde de blitz și șah-rapid.

Antrenorul echipe masculine, marele maestru Alin Berescu este super-încrezător, chiar dacă mulți dintre componenții lotului tocmai s-au întors de la Isle of Man. "Putem vedea și partea plină a paharului, sunt și bine antrenați deoarece au avut de jucat numai cu adversari din topul mondial", a spus Berescu.

Echipa de băieți: Constantin Lupulescu, Mircea Pârligras, Bogdan Deac, Tiberiu Georgescu și David Gavrilescu. Căpitan: Alin Berescu

Echipa de fete: Irina Bulmaga, Corina Peptan, Luminița Cosma, Mihaela Sandu, Miruna Lehaci. Căpitan: Ciprian Nanu

Jucătorii vor sta acolo până pe 3 noiembrie și vor reveni la timp în țară pentru Superchess Cup. Dintre aceștia, Constantin Lupulescu, Mircea Pârligras, Bogdan Deac, Tiberiu Georgescu, David Gavrilescu, Corina Peptan și Luminița Cosma vor participa la cel mai tare turneu de șah, 6-10 noiembrie, la Stejarii Country Club.

 echipa georgia

Constantin Lupulescu este liderul informal al vestiarului naționalei de șah a României datorită personalității sale, a ratingului și a experienței. Constantin Lupulescu vine după un super-rezultat la Isle of Man, unde a reușit să acumuleze 6,5 puncte și s-a clasat pe locul 20, deși conform ELO-ului era cotat doar al 71-lea favorit.

Mircea Pârligras, marele maestru internațional și multiplu campion național, s-a născut la Pitești în 1980 și are un ELO de 2629, fiind pe locul 2 în România. La Isle of Man, Mircea a făcut remiză cu Vishy Anand, fostul campion mondial.

Bogdan Deac l-a învins pe antrenorul numărului doi mondial, Fabiano Caruana, la Isle of Man și a câștigat 16 puncte ELO, atingând o performanță de 2720.

Tiberiu Georgescu este "doctorul" naționalei, adică are diplomă de doctor în Securitate Cibernetică, motiv pentru care a și înființat "Chess Coders".

David Gavrilescu este mezinul grupului, recent selecționat la naționala mare. A jucat cea mai lungă partidă la recent încheiatul turneu, Isle of Man: 7 ore și 150 de mutări.

Corina Peptan a ajuns în Georgia cu mașina, din cauza fricii de avion, alături de antrenorul lotului feminin, Ciprian Nanu, și conducătorul delegației și vicepreședintele F.R. Șah, Vladimir Danilov.

Fosta campioană mondială de junioare din Singapore, Luminița Cosma are un rating ELO de 2313 și este o jucătoare de bază în echipa națională a României.

Nu ne rămâne decât să le dorim tuturor succes și îi așteptăm acasă cu medalii și cu poftă de un nou concurs: SuperChess Cup 2019!

Image