Blog

ZIUA 3: Korobov termină meciurile de șah rapid neînvins!

ZIUA 3: Korobov termină meciurile de șah rapid neînvins!

După primele trei zile în care am urmărit cu sufletul la gură cele 9 runde de șah-rapid la SuperBet Rapid&Blitz, putem trage câteva prime concluzii.

Dacă ar fi să analizăm acest turneu ca pe o partidă de fotbal, ne aflăm la finalul primelor 45 de minute de joc. Surpriza este cu siguranță Anton Korobov, beneficiar al unui wild card, care a reușit să domine terenul. Niciunul dintre cei nouă adversari pe care i-a avut nu au putut să-l deposedeze, mai exact nu a suferit nici o înfrângere și a câștigat trei partide!

rezultate straini runda7

Giri Anish rămâne pe locul secund după o zi mai puțin productivă, dar jocul pe care l-a practicat aici îi poate oferi speranțe la mai mult. Cu toate acestea trebuie să fie atent la Shakhriyar Mamedyarov și Levon Aronian pentru că sunt doi jucători care au același număr de puncte și vin puternic din spate, iar la cea mai mică eroare vor încerca să-l “faulteze” pentru a-i lua locul.

rezultate straini runda8

rezultate straini runda9

Mai sunt încă 18 puncte rămase în joc în cele două zile de șah blitz cu câte nouă runde pe zi. Chiar și jucătorii din partea inferioară a clasamentului mai pot așadar produce oricând surpriza. Vom avea un week-end pe repede-înainte, fiecare jucător va avea doar 5 minute cu 3 secunde delay.

clasament straini ziua3

Ziua a fost deschisă cu prima mutare făcută simbolic de fostul mare gimnast Marius Urzică. Acesta și-a adus aminte de momentele în care juca șah în echipa de la Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996, apoi a urmărit meciurile de la turneul Superbet Rapid & Blitz Chess Romania din public, alături de ceilalți spectatori.

urzica autograf

 

Image