Blog

ZIUA 1: Virgil Stănescu a deschis ziua, Giri Anish este primul lider!

ZIUA 1: Virgil Stănescu a deschis ziua, Giri Anish este primul lider!

Virgil Stănescu a făcut prima mutare pe tabla de șah în etapa Superbet Rapid & Blitz ce a început astăzi, la București.

Cunoscutul sportiv, de cinci ori câștigător al titlului de cel mai bun jucător de baschet român, a făcut prima mutare a partidei dintre Fabiano Caruana și Levon Aronian, doi dintre cei 10 șahiști de top care participă la acest turneu internațional de șah.

“Am învățat șah în copilărie și a rămas o pasiune. Sunt onorat să cunosc șahiști de cel mai înalt nivel și să particip cu o mutare simbolică la un eveniment atât de important pentru șahul internațional. ”, a declarat Stănescu.

virgil stanescu

Apoi au intrat în scenă jucătorii celor două turnee, SuperBet Rapid&Blitz și SuperChess Cup. Ochii au fost ațintiți asupra stranierilor, lumea era curioasă să vadă dacă jonglează la fel de bine cu piesele, așa cum o fac și în alte turnee de top. Prima rundă a adus și primele atacuri la Rege, astfel că am avut parte de doar două remize și trei rezultate tranșante.

rezultate straini runda01

Levon Aronian a jucat curajos și a reușit să-l învingă cu piesele negre pe Fabiano Caruana, după o partidă pe contre, plină de mutări suprinzătoare de ambele părți.

Runda a doua a început mult mai pașnic și jucătorii au încercat să își conserve rezultatele, astfel că a venit o serie de 5 remize. Chiar dacă rezultatele indică niște partide mai liniștite, situația a fost complicată, unele partide fiind salvate la limită.

rezultate straini runda02

Ultima rundă a zilei, este ca și golul înscris înainte de pauză, așadar fiecare a intrat pe teren cu gândul doar la victorie. Cei trei care au și reușit să înscrie în minutul 45 au fost: Anish Giri, Anton Korobov și Fabiano Caruana.

rezultate straini runda03

Lider după prima zi este olandezul Anish Giri, urmat la mică distanță în clasament de Levon Aronian, Vishy Anand și Anton Korobov.

clasament straini ziua1

Joi, în cea de-a doua zi a Superbet Rapid & Blitz, la deschidere este invitat special marele campion la scrimă Mihai Covaliu.

Image