Blog

Grand Chess Tour începe, în 2021, în România!

Grand Chess Tour începe, în 2021, în România!

2021 Superbet Chess Classic va transforma Bucureștiul în capitala mondială a șahului între 3 și 15 iunie.

Fundația Superbet anunță organizarea în România în 2021, cu sprijinul Federației Române de Șah și al Fundației Kasparov, a celui mai important eveniment șahistic găzduit de țara noastră.

Turneul este prima etapă a circuitului mondial Grand Chess Tour în 2021, una dintre competițiile internaționale de vârf în sportul minții, care reunește cei mai buni șahiști ai lumii. Încrederea acordată României pentru a organiza în acest an chiar deschiderea turneului, mai ales într-un moment dificil pentru întreg sportul mondial, confirmă capacitatea noastră de a găzdui o astfel de competiție la cel mai înalt nivel de profesionalism. Decizia de a acorda României această oportunitate vine după ce în 2019 am găzduit în premieră Superbet Rapid & Blitz Chess Romania, tot ca etapă a Grand Chess Tour. În urmă cu doi ani, opinia unanimă, intern și internațional, a fost de organizare ireproșabilă.

Fundația Superbet și-a asumat în 2021 misiunea de a găzdui competiția atât la înaltele standarde solicitate de organizatorii Grand Chess Tour, cât și în concordanță cu toate regulile sanitare impuse de pandemia pe care o traversăm.

În 2021, pentru trofeul Grand Chess Tour vor lupta nume mari ale șahului mondial, toți mari maeștri internaționali, candidați în acest an și la titlul de campion mondial. Vor fi la București Maxime Vachier-Lagrave (Franța), Liren Ding (China), Fabiano Caruana (SUA), Wesley So (SUA), Ian Nepomniachtchi (Rusia), Alexander Grischuk (Rusia), Levon Aronian (Armenia), Shakhriyar Mamedyarov (Azerbaidjan), Teimour Radjabov (Azerbaidjan) și Anish Giri (Olanda). Premiile totale ale Grand Chess Tour se ridică peste 1,2 milioane de dolari, din care 325.000 de dolari este fondul de premiere al turneului de la București. Capitala țării noastre este alături de Zagreb (Croația), Paris (Franța) și St. Louis (SUA) între orașele care vor găzdui etape ale competiției.

Mai multe detalii puteți găsi AICI!

Informații despre prima ediție găzduită de România, în 2019, găsiți AICI!

Image