Blog

Cine comentează super turneul GCT de la București?

Cine comentează super turneul GCT de la București?

Vă întrebați cine comentează etapa de Grand Chess Tour de la București? Nimeni altul decât Cristian Chirilă, cel mai tare comentator când vine vorba de șah, școlit prin țări străine.

"În 2010 m-am mutat în State, acceptând o bursă la University of Texas at Dallas. În 2016 am avut primul turneu oficial la Saint Louis, fiind ales ca jurnalist oficial al Campionatului Americii. Prima apariție pe sticlă a fost în același an, când am avut apariții in timpul turneului Champions Showdown. Din 2017 sunt o prezență constantă în echipa de producție la majoritatea turneelor organizate de club", ne-a povestit Cristi.Chirilă nu doar comentează, el joacă și șah și are o istorie interesantă.

La doar 7 ani, Cristian Chirilă a ajuns campion naţional la categoria sa de vârstă, vicecampion european, la vârsta de 8 ani.A fost de două ori campion mondial şcolar, pentru ca în 2007 să cucerească alte trei titluri – campion european la şah rapid, vicecampion european la dezlegări şi campion mondial la categoria 16 ani, victorie obţinută în Turcia, la Antalya.Cu el și cu titanii șahului mondial ne vedem la București, 6-10 noiembrie, la Grand Chess Tour.

Image